Eladás előtti lakás tuning

Ahogy az érdeklődő belép az ingatlanodba, az első perc végére eldől, hogy megveszi-e, vagy sem. Ezt a néhány másodpercet kell kihasználnod, hiszen, ha az első találkozás nem sikeres, nincs több esélyed…

Autódat állapotát is kicsit felturbózod, mielőtt hirdetni kezded: lemosod, kitakarítod, javíttatod. Amikor a lakásod kerül eladó sorba, ezeket a teendőket ugyanúgy el kell végezned, hiszen az a cél, hogy aki belép, azonnal beleszeressen!

A tudatosan tett lépések által az eladásra kínált otthonod kiemelkedik a többi közül, így nem kell majd hónapokon – esetleg éveken – keresztül vesződni az eladás nehézségeivel.

El szeretném adni, és még költsek rá?

A tulajdonosok többsége egy fillért sem hajlandó áldozni eladó sorba kerülő lakására. Nehezen értik meg, hogy a csinosítás költsége jócskán megtérül.

Nincs titok, csak számok!

A ráfordítás mindössze 1-3 %-a a lakás/ház értékének, ám az eladási ár 8-10%-al több lesz, mint az eredetileg kalkulált ár. Ezek a teendők általában egy tisztasági festés, dekorációs elemek beszerzése, sok esetben a nagyobb bútorok, felesleges tárgyak dobozolása, elszállítása. Nagyobb értékű ingatlanok esetén a home stylist teendők magasabb költségekkel járhatnak, ám az eladási ár is arányosan magasabb lesz.

Az idő is pénz

Több ezer hirdetett ingatlan eladási statisztikái egyértelműen mutatják, hogy a szakszerűen hirdetett otthonokat fele annyi idő alatt értékesítik, mint azokat, amelyekre nem fordítottak különösebb figyelmet.

A szakszerűen felkészített ingatlanok 95%-a átlagosan bő egy hónap alatt cserélnek gazdát, míg a rosszul fotózott, Home Staging technika nélkül hirdetett lakások esetében ez az idő 6 – 8 hónap között mozog.

Mit kell tenned?

Kövesd lenti tanácsaimat, de ha nincs kedved, időd, sem türelmed az egészhez, keress meg!

Frissítsük fel otthonodat! Kérj ajánlatot! Profi fotósunk, ingatlan értékelőnk, lakberendezőnk várja a hívásodat!